Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Akrapovičev izpuh za Yamaho YZF-R6 2017
Pri podjetju Akrapovič so predstavili nove izdelke za najnovejši motocikel Yamaha YZF-R6 2017, ki so jih razvili na podlagi dolgoletnih izkušenj na najvišjih ravneh motociklističnega dirkanja.
Uredništvo Akrapovič
3. julij 2017 | 12:00:28

Na čelu najnovejše serije izdelkov je izpušni sistem Evolution Line iz titana, ki je preizkušen na dirkališčih in je v samem vrhu Akrapovičeve ponudbe. Izdelan je iz lahkega, visoko odpornega titana in vključuje ročno izdelan ščitnik iz ogljikovih vlaken, zaradi česar je že tako eleganten izpušni sistem še bolj privlačen. S povečano močjo in navorom (+7,8 kW (10,6 KM) pri 12.700 vrt/min; +6,9 Nm pri 9.500 vrt/min) ter za 59,2 % manjšo težo v primerjavi s serijskim izpuhom gre za pravi dirkaški izdelek.

Poleg izpušnega sistema Evolution Line je v novi seriji na voljo tudi izpušni sistem Racing Line. Prirastek na moči, prihranek na teži (za 49,1 %) in barva zvoka so enaki oziroma podobni kot pri izpušnem sistemu Evolution Line, cevi kolektorja pa so izdelane iz nerjavnega jekla. Izpušni sistem Racing Line je pravi športni izpuh, ki deluje in zveni ravno tako dobro, kot izgleda. Pri obeh sistemih je treba nastaviti elektronsko krmilno enoto (ECU), saj le tako v celoti izkoristijo njune prednosti in večjo zmogljivost.

Novo serijo zaokroža izpušni sistem Slip-On Line iz titana. Lepo oblikovani dušilec, ki izpolnjuje najnovejše zahteve za homologacijo ES/ECE, je bil prav tako razvit na podlagi Akrapovičevih izkušenj iz vrhunskega dirkaškega sveta. Vsi trije izpušni sistemi so bili oblikovani na podlagi znanj in izkušenj, ki jih je podjetje pridobilo s sodelovanjem z Yamahinimi tovarniškimi ekipami v prvenstvih WorldSBK in WorldSSP. Izdelani so iz lahkega, visoko odpornega titana, njihovo podobo pa zaokroža ščitnik iz ogljikovih vlaken. Za izpušni sistem Slip-On Line so na voljo tudi opcijski kolektorji iz nerjavnega jekla, s katerimi dobite kompleten izpušni sistem in še povečate zmogljivost svojega motocikla.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija